Przetestujcie sami, są niecodzienne ale przepyszne.
Przepis własny
Składniki na 12 szt:
- 12 pustych tartaletek o średnicy 5-8 cm. (przepis innym razem) pęczek botwinki, wykorzystałam same łodyżki bo listki już zdążyły zwiędnąć
- 1 większa cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka oliwy
- kilka gałązek świeżego tymianku
- sól i pieprz do smaku
- krążek sera camembert
Cebulę kroimy w "piórka" i podduszamy na oliwie. Dodajemy drobno krojony czosnek i połowę tymianku. Podduszamy wszystko razem przez ok. 2 min. Dodajemy pokrojoną w kawałeczki botwinkę, dolewamy kilka łyżek wody i dusimy pod przykryciem, aż botwinka zmięknie. Doprawiamy solą i pieprzem.
Nadziewamy tartaletki, na wierzch kładziemy po kawałku sera pleśniowego. Zapiekamy przez 10-15min. w temp 180ºC. Upieczone dekorujemy pozostałym tymiankiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz