poniedziałek, 9 września 2013

Figa z miodem

Któż z nas nie zna hasła z dzieciństwa "Figa z makiem, pasternakiem". 
Dzisiaj zapraszam na pieczone figi z miodem i orzechami.
Przepis podpatrzony gdzieś w sieci.

Figi z miodem i orzechami

  • 5 fig
  • 5 łyżek miodu spadziowego
  • 2 łyżki masła
  • kilka posiekanych orzechów  włoskich, migdałów
  • jogurt grecki

Figi kroimy "na krzyż" i rozchylamy. Do każdej wkładamy odrobinę masła, łyżkę miodu i orzechy. Pieczemy w temp. 190 stopni przez około 5-7 minut. Podajemy na ciepło z powstałym sosem miodowo-maślanym i jogurtem greckim.

1 komentarz:

  1. Dzień dobry, jestem zainteresowana współpracą z Państwa blogiem, proszę o kontakt:) wspolpraca@armadeo.pl

    OdpowiedzUsuń

print